Podvdníci na Záhorí: Žena odovzdala taxikárovi zlato za tisíce eur

19.02.2024 Skalica

Skalica 19. februára (TASR) - Podvodníci sa počas uplynulého víkendu opäť snažili pod legendou nehody syna vylákať značné sumy peňazí od vyhliadnutých osôb z Holíča a Skalice. V jednom prípade boli úspešní, informuje trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

"V oboch prípadoch sa muž v telefóne predstavil ako policajt diaľničnej polície z Polície ČR a ženám oznámil, že ich syn mal nehodu a potrebujú peniaze na zloženie kaucie, aby bol zo zadržania prepustený. V prvom prípade v Skalici to podvodníkom nevyšlo a 7000 eur, ktoré muž cez telefón žiadal, nakoniec taxikárovi osoby nepodali. Informácie si stihli overiť u syna a zistili, že ide o podvod," uviedla.

No žena z Holíča legende uverila a v nedeľu (18. 2.) po 1.30 h ráno odovzdala taxikárovi 900 eur v hotovosti a zlato za tisíce eur. Polícia oba prípady zadokumentovala a preveruje všetky dostupné informácie.

Polícia vyzýva vodičov taxislužieb, aby na žiadosti podvodníkov nereagovali a nerobili im sprostredkovateľov pri odovzdávaní peňazí, šperkov a iných cenností. "Nie je však vylúčené, že niektorí vodiči poskytujú tieto služby po dohode a sú spolupáchateľmi trestnej činnosti páchanej na senioroch," doplnila Linkešová. Zdôraznila, že pri dopravných nehodách ani pri tragických udalostiach či riešení iných prípadov nežiada od nikoho peniaze na prepustenie osoby zo zadržania.
 

Vyberte región